Feltöltve:

Hunyadi torta

timer 0
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltéshez

habfixáló2 csomag
habtejszín4 dl
cukor7 dekagramm

A forma kikenéséhez

liszt vagy sütőpapír1 kevés
Ráma1 darab

A tésztához

kristálycukor7 dekagramm
rum1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
fagyasztott gesztenyemassza25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojás7 darab

A tetejére

étcsokoládé10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük. Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, egy 23 centi átmérőjű tortakarikát rányomunk. Ennek mintájára elsimítjuk a massza egyötödét. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fokon), kb. 10 percig sütjük. A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőben 1 órán át dermesztjük. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem