Feltöltve:

Hungária szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

olvasztott csokoládé1 tábla
olaj vagy Rama1 kevés

A tésztához

tojás5 darab
porcukor30 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
darált dió10 dekagramm
víz10 evőkanál

A krémhez

főzős eper ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
rum2 evőkanál
darált dió5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáit kikeverjük a porcukorral, az 5 ek vízzel, majd hozzáadjuk a maradék vizet és habosra keverjük. Beletesszük a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kétfelé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a diót. Ez kerül a tepsi aljára, a piskóta a tetejére és előmelegített, 200 °C-os sütőben megsütjük. A pudingport a tejjel megfőzzük. Ha kihűlt belekeverjük a Ramát és a porcukrot. Rummal és dióval ízesítjük, majd a piskótára kenjük. Tetejére a gőzön felolvasztott, kevés olajjal elkevert csokoládé kerül.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 600"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem