Feltöltve:

Hungária szelet

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás4 darab
porcukor30 dekagramm
víz10 evőkanál
liszt20 dekagramm
sütőpor1 darab
darált dió10 dekagramm

krem

Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
tej2.5 dl
liszt3 evőkanál
gesztenyemassza25 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgát a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, és a tojások felvert habját. Kétfelé osztjuk és az egyik részbe megy a darált dió. A tepsit Ramával kikenjük és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki. A tepsi aljára terítjük a diós tésztát és ráöntjük a sima tésztát, majd lassú tűznél megsütjük. A tejet a liszttel simára keverjük és sűrűre főzzük. A Ramát és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, majd a gesztenyét is. A tésztára kenjük és csokimázzal vonjuk be a tetejét. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem