Humusz
Humusz
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • citromlé - 4 evőkanál
  • olíva olaj - 1 dl
  • őrölt római kömény - 1 teáskanál
  • tahina szezámmagos paszta - 2 evőkanál
  • csicseriborsó konzerv - 2 darab

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük jól át. Tegyük egy konyhai robotgépbe.
  2. Adjuk hozzá az olíva olajat, a lereszelt fokhagymát, a citromlevet és a tahina pasztát. (A szezámmag pasztát sajnos nagyon kevés helyen kapni Magyarországon, ezért el is hagyhatjuk. Esetleg kipróbálhatjuk egyszerűen szezámmag hozzáadásával.) Adjunk hozzá kb. fél dl vizet is.Magas fordulaton pürésítsük simára. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
  3. A végén ízesítsük sóval, borssal és esetleg őrölt római köménnyel. Jól keverjük össze. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk pita kenyérrel, vagy arab lepénnyel. Zöldséghasábokhoz is kiváló mártogatós. De használhatjuk szendvicsekbe is.