csicseriborsó konzerv | 2 darab |
---|---|
fokhagyma gerezd | 2 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
olíva olaj | 100 milliliter |
citromlé | 2 evőkanál |
tahini | 4 evőkanál |
őrölt római kömény | 1 kiskanál |
cayenne bors | 0.5 kiskanál |
pirított szezámmag | 2 evőkanál |
friss petrezselyem zöld (aprítva) | darab |
Tálaljuk a hummust pirított pitával vagy friss zöldségekkel, répával, paprikával, zellerszárral, cukkinivel. Próbáljuk ki fehérbabból, aszalt paradicsommal ízesítve.
Csöpögtessük le, öblítsük át, majd szedjük le a héját a csicseriborsónak. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. Készítsünk pasztát 2 ek olíva olajból és a zöldségleves kockából.
Tegyük egy konyhai robotgépbe a csicseriborsót, tahinit, citromlét, cayenne borsot, fokhagymát és az előbb elkészült Knorr-pasztát.Aprítsuk finomra, közben folyamatosan adjuk hozzá az olíva olajat. Ha kissé szilárd lenne, adjunk még hozzá olíva olajat.
Tálaláskor tegyük egy szép tálba, locsoljuk meg olíva olajjal, szórjuk meg pirított szezámmaggal és finomra vágott petrezselyem-, vagy koriander zölddel.