csokoládédara | |
fehér húsú őszibarack | |
friss élesztő fele | |
Rama a tepsi kikenéséhez | 1 kevés |
porcukor | 10 dekagramm |
olvasztott vaj vagy sütőmargarin | 15 dekagramm |
rum | 6 evőkanál |
liszt | 6 evőkanál |
olaj | 6 evőkanál |
tojássárgája | 6 darab |
vaníliás cukor | 2 csomag |
1. A sütőt 250°C-ra előmelegítjük (légkeverésnél is). A tepsit kivajazzuk vagy sütőmargarinozzuk. A tojássárgáját habosra keverjük, hozzá adjuk az olajat, beleforgatjuk a lisztet és belekeverjük a rumot. A tésztát 3 percig erősen keverjük, és az előkészített tepsibe simítjuk. A sütőben 5-8 perc alatt aranysárgára sütjük.
2. Kihűtjük, megkenjük olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal és megszórjuk vaníliás cukorral. Amikor a vaj vagy sütőmargarin megdermedt, meghintjük porcukorral.
Hozzászólások