Hortobágyi töltött burgonya
Hortobágyi töltött burgonya
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • burgonya - 6 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • 12%-os tejföl - 1 dl
  • darált csirkemell - 50 dekagramm
  • meleg víz - 3 dl

Elkészítés:

  1. Személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket.
  2. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a csirkehúst.
  3. Felöntjük a 3,5 dl vízzel elkevert KNORR Pörkölt alappal, felforraljuk és kevergetve készre főzzük.
  4. A pörköltlé nagy részét elkeverjük a tejföllel és félre rakjuk.
  5. A burgonyákból üregeket kaparunk ki. Ezután a húskrémmel megtöltjük a burgonyákat, majd margarinnal kikent tűzálló edénybe helyezzük.
  6. A tejfölös pörköltszaftot 1 dl vízzel elkeverjük és a burgonyákat bevonjuk vele.
  7. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.