Feltöltve:

Hortobágyi palacsinta

timer 90
mood Nehéz
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz6 darab
csirkemell1 kilogramm
tejföl175 gramm
vöröshagyma2 darab
tojás4 darab
olaj4 evőkanál
cukor1 csipetnyi
tej1 liter
liszt1 evőkanál
joghurt175 gramm
kapor1 csokor
paprika2 darab
1 csipetnyi
csirkecomb3 darab
szénsavas ásványvíz1 darab

Hortobágyi palacsinta recept.

Elkészítés

1. lépés

Hortobágyi palacsinta elkészítés 1. lépés képe

A húsokat alaposan megmossuk, megtörölgetjük, a hagymát felaprítjuk. Az olajat egy nagy és mély nyeles teflonserpenyőben felrakjuk melegedni.

2. lépés

Hortobágyi palacsinta elkészítés 2. lépés képe

Ha az olaj felforrósodott, akkor beledobjuk a hagymát és a köménymagot, mert ez utóbbi fűszer az aromáit a forró zsiradékban engedi ki és úgy hasznosítjuk. Rátesszük a csirkecombokat és a piruló hagymával forgatjuk, majd ha kezdi az olaj megpirítani, akkor az előzőleg kockákra vágott csirkemellet is közé tesszük. Ha a húsok már mind jól átpirultak, és levet is eresztettek, csakis akkor szórjuk rá a paprikát (por és karikákra vágott zöldség), a sót és ízlés szerint a gulyáskrémet. Ha több sót és paprikát használunk, ez utóbbi elhagyható. Felöntjük a 6 pohár vízzel és fedő alatt párolódni, puhulni hagyjuk.

3. lépés

Hortobágyi palacsinta elkészítés 3. lépés képe

Ha a paprikás csirke "leve" elfő, akkor után töltjük mindaddig, amíg meg nem puhul a fedő alatt. Ha sótlanná válik után sózzuk. Ha a hús megpuhult, de csakis akkor, ha már a combok szinte elválnak a csonttól, akkor kezd jó lenni a hús. Akkor egy evőkanál lisztet a joghurttal és a tejföllel összekeverünk, adunk hozzá gulyáskrémet, majd az apróra vágott kaprot és elkeverjük a hússal, így lesz igazi finom szaft, amivel még összefőzzük egy kicsit, majd lehúzzuk a tűzről.

4. lépés

Hortobágyi palacsinta elkészítés 4. lépés képe

A palacsintához a tojásokat felverjük, sót, cukrot adunk hozzá egy-egy kiskanállal, a lisztet is, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet, amíg egy egyenletes masszát nem kapunk. A sűrűség és a letapadás elkerülése érdekében felöntjük ásványvízzel (régebben szóda) és azzal is felverjük. Olajat melegítünk egy kis lábasban, majd 1 kiskanálnyit adva a palacsintasütő serpenyőbe a folyékony tészta alá, a palacsintákat megsütjük.

5. lépés

Hortobágyi palacsinta elkészítés 5. lépés képe

Ha elkészültek a palacsinták és a paprikás csirke kissé hűlt, akkor egy lukacsos, nyeles kiemelővel kivesszük a húsokat, amiket késsel egészen apróra vágunk. Nem baj, ha egy kis szaft megy mellé, ez lesz a töltelék. A palacsintákat kb. két evőkanál hússal megtöltjük. Egy evőkanál olajat teszünk egy tepsibe, a megtöltött palacsintákat sorban elhelyezzük benne, majd a szaft felével meglocsoljuk, hogy ne száradjon ki az összesütéskor. 250 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Külön melegített szafttal forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem