tejföl | 3 dl |
---|---|
vöröshagyma | 5 dekagramm |
reszelt sajt | 10 dekagramm |
darált hús | 50 dekagramm |
sós palacsinta | 8 darab |
Hortobágyi húsos palacsinta - régi a Főételek kategóriában
Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.
Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.
Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.
Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.
Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.
A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.