Feltöltve:

Hortobágyi húsos palacsinta - régi

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl3 dl
vöröshagyma5 dekagramm
reszelt sajt10 dekagramm
darált hús50 dekagramm
sós palacsinta8 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.

  2. 2. lépés

    Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.

  3. 3. lépés

    Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.

  4. 4. lépés

    Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.

  5. 5. lépés

    Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.

  6. 6. lépés

    A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 55"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem