Feltöltve:

Hortobágyi húsos palacsinta - régi

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl3 dl
vöröshagyma5 dekagramm
reszelt sajt10 dekagramm
darált hús50 dekagramm
sós palacsinta8 darab

Elkészítés

1. lépés

Kevés olajon fonnyasszuk meg az apró kockákra vágott hagymát, a tűzről lehúzva szórjunk rá pirospaprikát, ha az szépen feloldódott , dobjuk rá a húst és bő lével készítsünk pörköltet. Sóval, borssal, esetleg Delikáttal ízesítsük.

2. lépés

Süssünk sós palacsintát, kb 8 db-ot.

3. lépés

Mielőtt teljesen kész lenne a pörköltünk , vegyünk ki a szaftból, hogy csak egy kicsi maradjon a húson.

4. lépés

Öntsünk a pörkölthöz 1,5 dl tejfölt, és ízlés szerint egy teáskanál Globus mustárt. Forraljuk jól össze, hogy ne legyen túl híg a leve, ha mégis az lenne, egy kávéskanálnyi liszttel szórjuk meg, az besűríti.

5. lépés

Ha egy kicsit hül a töltelék, tegyünk a palacsinták közepére egy kanállal, hajtsuk össze, mint egy csomagot, és Rama margarinnal kikent jénaiba tegyük egymás mellé őket.

6. lépés

A maradék tejfölt keverjük el a kivett szafttal, majd öntsük a palacsinták tetejére, ha híg kevés liszttel sűrítsük be. Reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem