Hortobágyi húsos palacsinta rántva
Hortobágyi húsos palacsinta rántva
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • bors - 2 csipetnyi
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 2 darab
  • tej - 4 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sertéshús - 50 dekagramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • paprika - 1 darab
  • kömény - 1 teáskanál
  • só - csipetnyi
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a leveskockákat, a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a darált húst. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és addig főzzük, amíg meg nem puhul.
  2. Amíg a darált hús fő, elkészítjük a palacsintákat. Egy edényben kézi habverő segítségével csomómentesre elkeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.
  3. Egy nagy serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy mindegyik darab sütése előtt kikenjük olajjal az edényt.
  4. Az elkészült darált húsos pörköltet leszűrjük és a levét egy kis fazékba tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl. Hozzáadjuk a léhez a tejfölt és a lisztet, majd egy kézi habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr és be nem sűrűsödik.
  5. Az elkészült tejfölös szószból 3 evőkanálnyit hozzákeverünk a darált húshoz, majd megtöltjük a palacsintákat. Egy palacsintába kb. 3-4 ek. tölteléket teszünk úgy, hogy a palacsinta alsó felére helyezzük el. A palacsinta alját és két oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd felcsavarjuk.
  6. A megtöltött palacsintákat a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa felhasználásával bepanírozzuk.
  7. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  8. Tálaláskor meglocsoljuk a tejfölös szósszal.