Feltöltve:

Hortobágyi húsos palacsinta rántva

timer 70
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl2 dl
paradicsom1 darab
vöröshagyma2 darab
tojás2 darab
bors2 csipetnyi
olívaolaj1 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka2 darab
tej4 dl
fokhagymagerezd2 darab
sertéshús50 dekagramm
liszt20 dekagramm
paprika1 darab
kömény1 teáskanál
csipetnyi
pirospaprika1 evőkanál

Hortobágyi húsos palacsinta rántva a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 1. lépés képe

Először a tölteléket készítjük el. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a leveskockákat, a pirospaprikát, a köményt, a borsot és a darált húst. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és addig főzzük, amíg meg nem puhul.

2. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 2. lépés képe

Amíg a darált hús fő, elkészítjük a palacsintákat. Egy edényben kézi habverő segítségével csomómentesre elkeverjük a lisztet, a tojásokat, a tejet, az olajat és a sót.

3. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 3. lépés képe

Egy nagy serpenyőben kisütjük a palacsintákat úgy, hogy mindegyik darab sütése előtt kikenjük olajjal az edényt.

4. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 4. lépés képe

Az elkészült darált húsos pörköltet leszűrjük és a levét egy kis fazékba tesszük. Megvárjuk, amíg kihűl. Hozzáadjuk a léhez a tejfölt és a lisztet, majd egy kézi habverővel folyamatosan keverjük, amíg fel nem forr és be nem sűrűsödik.

5. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 5. lépés képe

Az elkészült tejfölös szószból 3 evőkanálnyit hozzákeverünk a darált húshoz, majd megtöltjük a palacsintákat. Egy palacsintába kb. 3-4 ek. tölteléket teszünk úgy, hogy a palacsinta alsó felére helyezzük el. A palacsinta alját és két oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd felcsavarjuk.

6. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 6. lépés képe

A megtöltött palacsintákat a liszt, a tojás és a zsemlemorzsa felhasználásával bepanírozzuk.

7. lépés

Hortobágyi húsos palacsinta rántva elkészítés 7. lépés képe

Forró olajban aranybarnára sütjük.

8. lépés

Tálaláskor meglocsoljuk a tejfölös szósszal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem