Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • kész palacsinta - 12 darab
  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • darálthús - 30 dekagramm
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 4 darab
  • kis pohár tejföl (150-170 g) - 1 darab

Elkészítés:

  1. A margarinon megpirítjuk a darált húst.
  2. Felöntjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a pörkölt kockákat és kevergetve felforraljuk.
  3. Forrástól számított 8-12 percig lassú, közepes lángon főzzük.
  4. A pörköltszaft nagyját átszedjük egy másik edénybe.
  5. A palacsintákat megtöltjük a hússal.
  6. A megtöltött palacsintákat tegyük margarinnal enyhén kikent hőálló tálba, alufóliával letakarva 150 °C-os sütőben melegítsük át.
  7. A pörköltszaftot keverjük el a tejföllel. A forró palacsintákat a tejfölös szafttal tálaljuk.