Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta
  • timer65 perc
  • moodKözepes
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • darálthús - kilogramm
  • tojás - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab

Elkészítés:

  1. A kockára vágott vöröshagymát megfuttatjuk olajon picit, és beletesszük a húst, együtt pároljuk őket. Meghintjük pirospaprikával. és egy kis vizet öntünk rá, nem sokat, mert el kell párolognia. A paradicsomot meghámozzuk, és beleaprítjuk,ezután fűszerezzük. Megfőzzük, ügyelve rá, hogy ne maradjon rajta lé, tölthető legyen a palacsintába.
  2. Elkészítjük a palacsintát. A tojást egy kis tejjel, és liszttel sűrűre keverjük, és folyamatosan engedjük fel ásványvízzel, és tejjel. Ha megfelelő állagú, előmelegített serpenyőben sütjük ki a palacsintákat.
  3. Végül a pörköltet ráhalmozzuk a palacsinta egyik felére. Eloszlatjuk , és ráhajtjuk a másik felét, és megint félbehajtjuk. Így háromszögeket kapunk. Tejföllel, és reszelt sajttal tálaljuk.