tejföl | 2 dl |
---|---|
vöröshagyma | 10 dekagramm |
tojás | 1 darab |
csirke | 80 dekagramm |
olaj | dl |
tej | 1 dl |
liszt | 16 dekagramm |
fűszer paprika | 1 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
szódavíz | 1 dl |
lecsó | 15 dekagramm |
Hortobágyi húsos palacsinta a Főételek kategóriában
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a felhevített olajban aranysárgára pirítjuk.
Amíg a hagymánk pirul, mossuk meg a húst, és vágjuk kb. 2x2 cm-es kockára. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, és összekeverjük. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, enyhén sózzuk, és amikor felére beforrt, adjuk hozzá a húsdarabokat.
Röviddel a forrás után adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot (lecsót) is, rövid lében pároljuk puhára (ha a folyadékunk elpárolog, pótoljuk), ízesítsük 2 db Knorr Pörkölt ízesítő kockával.
Amíg puhulnak az összetevők, süssünk palacsintát. A fenti adagszámok alapján kb. 2 palacsinta jut fejenként.
Ha a hús megpuhult, szedjük ki a párolóléből, és pépesítsük: vagdossuk egészen apróra, vagy akár használjunk húsdarálót.
A párolólevet tejfölös habarással sűrítsük be, forraljuk és és szűrjük le. Négy személyre 8 dl mártást számoljunk.
A behabart mártás egy részét keverjük a húshoz, hogy krémesebb tölteléket kapjunk. Ezután töltsük meg, és hajtsuk batyu alakúra a palacsintákat.
Szűrjük rá a megmaradt mártást a palacsintákra, és így tálaljuk.