Feltöltve:

Holland torta

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta45 dekagramm
meggybefőtt (350 g)1 pohár
étkezési keményítő1 evőkanál
őrölt fahéj1 csipetnyi
szegfűszeg1 csipetnyi
cseresznyepálinka1 evőkanál
cukor8 dekagramm
tejszín7.5 dl

A torta bevonásához

ribizlizselé6 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát kiolvasztjuk, közben a meggybefőtt levéből 1-2 ek-nyit az étk. keményítővel elkeverünk. A meggyet a maradék meggylével, fahéjjal, szegfűszeggel, pálinkával és 2 ek cukorral felforraljuk.

2. lépés

Beleöntjük az étk. keményítőt, pár percig forraljuk, kihűtjük, közben többször megkeverjük. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, egy tepsit hideg vízzel kiöblítünk, de nem töröljük meg.

3. lépés

A tésztát lisztezett deszkán akkora vékony lappá nyújtjuk, hogy 3x28 cm átmérőjű kört vághassunk ki belőle. A lapokat megszurkáljuk, és a tepsibe fektetve, a sütőbe tolva 10-12 perc alatt egyenként megsütjük, majd kihűtjük, és a felső lapot elkészítjük.

4. lépés

A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az egyik tortalapot tálra fektetjük és egy, 28 cm átmérőjű tortagyűrűt ráhúzunk. A tejszínhab felével megkenjük úgy, hogy közé csíkokban meggyes krém kerüljön.

5. lépés

Rátesszük a második lapot és ugyanígy járunk el, a felső lappal befedjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal és meggyszemekkel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem