tojás | 8 darab |
---|---|
meleg víz | 8 evőkanál |
porcukor | 40 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 25 dekagramm |
sütőpor | 0.75 csomag |
tej | 0.5 liter |
---|---|
liszt | 5 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
rumaroma | 3 evőkanál |
étcsokoládés tortabevonó | 1 csomag |
---|---|
kókuszreszelék | 15 dekagramm |
Hólabda kicsit másképp recept.
Először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgához hozzáadjuk a meleg vizet, majd a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet és az egészet jól kikeverjük. Lassan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék kemény habját is. Egy közepes méretű tepsit kikenünk Ramával, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, közepes hőfokon. Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd habverő segítségével hozzákeverjük a lisztet, miután jól besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. A Ramát jól kikeverjük a porcukorral és a rummal, majd a kihűlt krémhez adjuk, és csomómentesre jól elkeverjük. A kihűlt piskótatésztát kockákra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, körben is megkenjük a krémmel, a kókuszreszelékbe beleforgatjuk, tetejére rácsorgatjuk a csokimázat. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyaszthatjuk.