Feltöltve:

Hólabda kicsit másképp

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás8 darab
meleg víz8 evőkanál
porcukor40 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt25 dekagramm
sütőpor0.75 csomag

Krémhez

tej0.5 liter
liszt5 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
rumaroma3 evőkanál

Mázhoz

étcsokoládés tortabevonó1 csomag
kókuszreszelék15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Először a tojásokat szétválasztjuk, a sárgához hozzáadjuk a meleg vizet, majd a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet és az egészet jól kikeverjük. Lassan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjék kemény habját is. Egy közepes méretű tepsit kikenünk Ramával, majd beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, közepes hőfokon. Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a krémet. A tejet felforraljuk, majd habverő segítségével hozzákeverjük a lisztet, miután jól besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. A Ramát jól kikeverjük a porcukorral és a rummal, majd a kihűlt krémhez adjuk, és csomómentesre jól elkeverjük. A kihűlt piskótatésztát kockákra vágjuk, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, körben is megkenjük a krémmel, a kókuszreszelékbe beleforgatjuk, tetejére rácsorgatjuk a csokimázat. Hűtőbe tesszük, 1-2 óra múlva fogyaszthatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem