Hólabda, ahogy én készítem
Hólabda, ahogy én készítem
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • liszt - 6 evőkanál
  • cukor - 6 evőkanál
  • víz - 6 evőkanál
  • sütőpor - 1 csomag
  • kakaópor - 2 evőkanál

A krémhez

  • tej - 0.5 liter
  • liszt - 4 evőkanál
  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • Ráma - 1 darab
  • kókuszreszelék - 1 darab
  • olvasztott csoki a díszítéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat piskótaszerűen kikeverjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, félbevágjuk. Közben elkészítjük a krémet: a lisztet a tejjel és a cukrokkal sűrűre főzzük. Amikor langyos, hozzákeverjük a Ramát. Kicsit hűlni hagyjuk, és megkenjük vele a lapot, majd kb. 5 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Egyesével kívülről is bekenjük krémmel, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kicsit hűtőbe rakjuk, majd az olvasztott csokival "lecsíkozzuk".