Feltöltve:

Hólabda

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

kókuszreszelék1 kevés
tortabevonó10 dekagramm
étolaj3 evőkanál

A tésztához

5 tojásos piskóta2 darab
tojás5 darab
víz5 evőkanál
cukor10 evőkanál
liszt10 evőkanál
sütőpor1 csomag

A krémhez

liszt5 evőkanál
tojássárga3 darab
tej0.75 liter
vaníliás cukor1 csomag
porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz15 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból két piskótát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd beleforgatjuk a habot is.
Kikent tepsiben, 180 fokon kisütjük a lapokat. Egyenként 20-20 perc.

2. lépés

A krémhez a lisztet a tojással, a vaníliás cukorral és kevés tejjel kikavarjuk. A tejet felmelegítjük és amikor már majdnem forr, lassú tűzön folyamatos keverés mellett beleöntjük a kikavart krémet és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
A Ramát a porcukorral kikavarjuk, majd a kihűlt krémhez adjuk.

3. lépés

A kihűlt piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel. A külsejét szintén bekenjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a hólabdák tetejére kenjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem