Hólabda
Hólabda
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 14 evőkanál
    • cukor - 14 evőkanál
    • víz - 7 evőkanál
    • tojás - 7 darab
    • sütőpor - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 darab

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • kókuszreszelék - 2 csomag
    • cukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 2 dl
    • csoki - 1 tábla

    Elkészítés:

    1. Piskótát sütünk: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgába tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a cukor felét. A habba csipet sót teszünk és felverjük, majd három részletben a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük, majd a vizet beletéve is keverjük. A lisztet is beletesszük, majd egy kevés habot a fehérjéből és simára kikeverjük, végül a maradék habbal már óvatosan forgatjuk össze. HA kisült, akkor asztalra tesszük és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk .
    2. A krémet elkészítjük: a cukrot, a pudingport és egy csomag kókuszreszeléket a tejjel csomómentesre keverünk, felfőzünk és hagyjuk kihűlni, majd kikeverjük a Ramávall.
    3. Két kiszaggatott formát betöltjük krémmel. Az oldalára is kenünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe és mire elkészül az utolsó, addigra a csokit már kenhetjük is a tetejükre. Én mikróban szoktam olvasztani. Egy percre rakom be, a csokit kockákra töröm és 2 evőkanál olajat is teszek bele, így szép fényes lesz és könnyebben olvad a csoki is. Nagyon mutatós édesség, bár aprólékosnak tűnik, de megéri, mert nagyon finom .