Feltöltve:

Hólabda

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

liszt14 evőkanál
cukor14 evőkanál
víz7 evőkanál
tojás7 darab
sütőpor1 darab
vaníliás cukor1 darab

krem

vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
kókuszreszelék2 csomag
cukor20 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej2 dl
csoki1 tábla

Elkészítés

1. lépés

Piskótát sütünk: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgába tesszük a vaníliás cukrot, a sütőport, a cukor felét. A habba csipet sót teszünk és felverjük, majd három részletben a maradék cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük, majd a vizet beletéve is keverjük. A lisztet is beletesszük, majd egy kevés habot a fehérjéből és simára kikeverjük, végül a maradék habbal már óvatosan forgatjuk össze. HA kisült, akkor asztalra tesszük és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk .

2. lépés

A krémet elkészítjük: a cukrot, a pudingport és egy csomag kókuszreszeléket a tejjel csomómentesre keverünk, felfőzünk és hagyjuk kihűlni, majd kikeverjük a Ramávall.

3. lépés

Két kiszaggatott formát betöltjük krémmel. Az oldalára is kenünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe és mire elkészül az utolsó, addigra a csokit már kenhetjük is a tetejükre. Én mikróban szoktam olvasztani. Egy percre rakom be, a csokit kockákra töröm és 2 evőkanál olajat is teszek bele, így szép fényes lesz és könnyebben olvad a csoki is. Nagyon mutatós édesség, bár aprólékosnak tűnik, de megéri, mert nagyon finom .

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem