Hólabda
Hólabda
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 30 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • víz - 0.5 dl

    krem

    • Ráma - 30 dekagramm
    • rétesliszt - 2 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tej - 8 dl
    • porcukor - 25 dekagramm

    Csokimáz

    • Ráma - 10 dekagramm
    • étcsokoládé - 16 dekagramm
    • kókuszreszelék a forgatáshoz - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük. A sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet is belekeverjük, ezután óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
    2. A krémhez felforralunk 6 dl tejet, majd belekeverjük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a már hideg, főzött krémhez.
    3. A piskótalapokat félbevágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
    4. A tetejére a Ramát a csokoládéval gőz fölött megolvasztjuk és ezzel kenjük be a korongok tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.