Feltöltve:

Hólabda

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
cukor30 dekagramm
liszt30 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
víz0.5 dl

krem

Ráma30 dekagramm
rétesliszt2 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
tej8 dl
porcukor25 dekagramm

Csokimáz

Ráma10 dekagramm
étcsokoládé16 dekagramm
kókuszreszelék a forgatáshoz1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra verjük. A sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet is belekeverjük, ezután óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

  2. 2. lépés

    A krémhez felforralunk 6 dl tejet, majd belekeverjük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. Sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a már hideg, főzött krémhez.

  3. 3. lépés

    A piskótalapokat félbevágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejét és az oldalát is bekenjük krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.

  4. 4. lépés

    A tetejére a Ramát a csokoládéval gőz fölött megolvasztjuk és ezzel kenjük be a korongok tetejét. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem