Feltöltve:

Hólabda

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás6 darab
cukor25 dekagramm
forró víz5 evőkanál
kakaó2 kávéskanál
liszt18 dekagramm
sütőpor0.75 csomag

Krémhez

Ráma15 dekagramm
porcukor12 dekagramm
liszt8 csapott mokkáskanál
tojás1 darab
kristálycukor3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej4 dl
kókuszreszelék1 darab

Elkészítés

1. lépés

Tésztához a tojásfehérjét felverem, a sárgáját a cukorral habosra keverem. Apránként hozzáadom a forró vizet, (kimérem pohárba a vizet, beteszem a mikróba, felforralom, és apránként hozzáöntöm.) Ezután jön bele a kakaópor, majd a sütőporral elkevert liszt. Együtt még pár percig keverem, majd kézi habverővel lazán beleforgatom a felvert tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe simítom, és 180 °C-os sütőben megsütöm. A krémhez a tej felét felteszem forrni a 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverem, majd a tej többi részével összefőzöm, (jó sűrű lesz), majd kihűtöm. Közben a Ramát a porcukorral, utána pedig a kettőt együtt jó habosra keverem. A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatom, kettévágom, krémet kenek közé és köré, majd kókuszreszelékben megforgatom. A tetejét csokival bevonom, de nélküle is jól mutat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem