Hólabda
Hólabda
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 6 darab
  • cukor - 12 dekagramm
  • liszt - 12 dekagramm
  • kakaópor - 2 evőkanál

A krémhez

  • vanília ízű pudingpor - 1 csomag
  • tej - 4 dl
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm

A díszítéshez

  • kókuszreszelék - 1 darab
  • tortabevonó - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, valamint a kakaót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráterítjük a tésztát, majd mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. A vanília ízű pudingot a tejjel elkészítjük és hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. Két-két karika közé krémet kenünk, majd az oldalát is körbekenjük, és kókuszreszelékben megforgatjuk. A tetejét felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.