Feltöltve:

Hólabda

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
porcukor30 dekagramm
kakópor2 evőkanál
forró víz6 evőkanál
sütőpor1 csomag
finomliszt20 dekagramm
olaj2 evőkanál

krem

tej5 dl
rétesliszt6 evőkanál
Ráma30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
rum1 pár csepp
kókuszreszelék1 darab
étcsokoládé20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet, és az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjük az előzőekbe forgatjuk. Egy 40x28 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Amikor kihűlt pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, hogy tésztakorongot kapjunk. A krémhez 2 dl hideg tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keveréket beleöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A puha Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, pár csepp rummal ízesítjük. A kihűlt, főzött krémmel összedolgozzuk. A piskótakorongot a krémmel vastagon megkenjünk, majd a másik tésztát ráillesztjük. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, majd a kókuszreszelékben meghempergetjük. Tetejére csokimázat teszünk. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem