Feltöltve:

Hólabda

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tej3 dl
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
kakaópor2 kávéskanál
tojás9 darab
Ráma100 gramm
porcukor450 gramm
liszt300 gramm
kókuszreszelék10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Nyolc tojássárgát habosra keverünk 350 g porcukorral, apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, a sütőport és kanalanként a 250 g lisztet. Jól kidolgozzuk, végül óvatosan, hogy össze ne törjön a 8 tojás kemény habbá vert fehérjéjét is belekeverjük. Ramával kikenünk és kilisztezünk két azonos méretű tepsit, elfelezzük a masszát, a tepsikbe simítjuk és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 fok), 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a tölteléket: 100 g Ramát habosra keverünk 80 g porcukorral. Az 50 g lisztet, 20 g cukrot, a vaníliás cukrot, az 1 egész tojást simára keverjük a 3 dl tejjel és gőz fölött sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt, kanalanként hozzáadjuk a cukorral kikevert Ramához és habosra keverjük. A kihűlt tésztalapokból pogácsaszaggatóval karikákat szúrunk ki, megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, az oldalát is megkenjük krémmel, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem