Feltöltve:

Hólabda torta

timer 75
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás (M)5 darab
porcukor250 gramm
hideg víz3 evőkanál
Liszt150 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

A krémhez

Rama Vajas Íz200 gramm
porcukor160 gramm
Liszt50 gramm
kristálycukor20 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás (M)1 darab
tej300 milliliter

A díszítéshez

darált dió100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 20 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőtepsi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
    A sütőtepsit béleljük ki sütőpapírral.
    A tojásokat válasszuk szét.

  2. 2. lépés

    A krémhez a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és egész tojást keverjük simára 300ml tejjel, és gőz felett főzzük sűrű péppé. Hűtsük ki teljesen, úgy, hogy frissentartó fóliát nyomjunk a krémre közvetlenül (így elkerüljük a krém bőrösödését)

  3. 3. lépés

    A tojások sárgáját keverjük habosra 250g porcukorral.
    A tojások fehérjét pedig 3 evőkanál hideg vízzel verjük kemény habbá.
    A lisztet szitáljuk át 1 csomag sütőporral.
    Mindezt óvatosan forgassuk össze, majd egyenletesen simítsuk bele az előkészített tepsibe, és süssük kb 15-20 percen keresztül, amíg a tészta aranybarna és ruganyos nem lesz.

  4. 4. lépés

    A 200g Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a porcukorral, majd kanalanként adjuk hozzá a kihűlt vaníliás krémet is, és habosítsuk ki így is.

  5. 5. lépés

    A kihűlt piskótából vágjunk ki 4 db 15 cm-es piskótakarikát. ezek közé a lapok közé töltsük a kihűlt krémet, amit előzőleg 4 felé osztottunk. (3 adag tölteléknek, a maradék a torta külsejére és díszítéshez.) Hűtsük 15-20 percig.

  6. 6. lépés

    A megmaradt krémmel kenjük körbe a tortát, majd díszítsük darált dióval. A torta tetejét is díszítsük a megmaradt krémmel.

  7. 7. lépés

    TIPP: a megmaradt piskótát daráljuk le, és kevés krémmel vagy tejjel keverjük el, hogy formázható legyen. Ebből gyúrjunk "labdákat", melyeket darált dióban megforgathatunk, és a torta tetejét ezzel díszíthetjük.

  8. 8. lépés

    A receptet köszönjük Babják Károlyné, Marika néninek!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 4
Megnézem