Feltöltve:

Hólabda

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája8 darab
Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás2 darab
tej5 dl
liszt25 dekagramm
forró víz7 evőkanál
sütőpor1 csomag
porcukor16 dekagramm
tojásfehérje8 darab
vaníliás cukor4 csomag
kakaó2 evőkanál

Hólabda recept.

Elkészítés

1. lépés

Nyolc tojássárgát habosra keverünk 35 dkg porcukorral. Apránként hozzáadunk 7 evőkanál forró vizet, 2 kanál kakaót, 1 csomag sütőport és 25 dkg lisztet, végül a 8 tojásfehérje keményre vert habját is hozzákeverjük.

2. lépés

Ramával kikenünk két, azonos nagyságú tepsit, elfelezzük a masszát és 10-15 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Töltelék: 20 dkg Ramát habosra keverünk 16 dkg porcukorral. 10 dkg lisztet, 4 dkg porcukrot, 4 csomag vaníliás cukrot és 2 egész tojást simára keverünk 6 dl tejjel, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük Ramás masszát.

3. lépés

A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd 2-2 darabot összeragasztunk a krémmel. Az oldalát is megkenjük krémmel. Kókuszreszelékbe forgatjuk és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem