Hókifli
Hókifli
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • dió - 10 dekagramm
    • porcukor - 5 dekagramm
    • lekvár - 2 evőkanál
    • tojásfehérje - 2 darab

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 1 dl
    • élesztő - 3 dekagramm
    • tej - 0.5 dl

    A forgatáshoz

    • porcukor - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben, majd elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A diót a cukorral, a lekvárral összekeverjük és beleforgatjuk a tojáshabot. A lisztet, a margarint és a cukrot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját és összegyúrjuk. 3 - 4 cipót készítünk, majd egyenként kisodorjuk és köröket szaggatunk. Minden kör szélre tölteléket halmozunk, majd kettéhajtjuk, a széleit kissé összenyomkodjuk, és megsütjük. Melegen porcukorba forgatjuk.