Hógolyó
Hógolyó
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • kakaó - 1 kávéskanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 12 dekagramm

    krem

    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • liszt - 5 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 1 darab
    • tej - 3 dl

    Elkészítés:

    1. Készítsük egy piskótát a 4 tojásból, 15 dkg cukorból, 1 kk kakaóporból, fél csomag sütőporból és 12 dkg lisztből. Sütőpapíros tepsiben 180°C-on tűpróbáig sütjük.
    2. 10 dkg Ramát kihabosítunk. 10 dkg porcukrot, 5 dkg lisztet, 1 vaníliás cukrot és 1 tojást 3 dl tejjel sűrűre főzünk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kihabosított Ramához és kikeverjük
    3. A kisütött tésztalapot tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, jobb a kisebb, mert azt pont egy falat lesz.
    4. Kettőt egymásra tesszük úgy, hogy közte megkenjük a krémmel, majd kívülről úgyszintén és kókuszban meghempergetjük.
    5. Tetejüket olvasztott csokival kenjük meg.