Hógolyó
Hógolyó
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • rum - 3 cl
  • egész tojás - 1 darab
  • tojássárgája - 3 darab
  • Ráma - 6 dekagramm
  • porcukor - 3.5 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • olaj a sütéshez - 1 liter

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalókat kemény állagú masszává gyúrjuk, majd 20 percig hűvös helyen pihentetjük. A tésztát fél ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, derelyevágóval kis csíkokat vágunk belőle. Ezeket a csíkokat labdaszerűen összegöngyöljük, majd beletesszük a hógolyó sütőformába, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral meghintjük.