Hófehérke
Hófehérke
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 1 kevés
  • tojássárgája - 1 darab
  • szalalkáli - 1 csomag
  • porcukor - 3 evőkanál
  • liszt - 30 dekagramm

A krémhez

  • porcukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • liszt - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adunk hozzá, hogy a tészta nyújtható legyen. 3 részre osztjuk, és előmelegített sütőben kb. 160 fokon, 10-15 perc alatt egyenként halványra sütjük a lapokat. A porcukrot, és a lisztet 2 dl tejjel elkeverjük, a többi tejet felforraljuk. Hozzáadjuk a keveréket, és sűrű krémet főzünk belőle, amikor kihűlt, a Ramával habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat, egy napot hagyjuk puhulni, utána a tetejét porcukorral meghintjük, és felszeletelve kínáljuk.