Hófehérke
Hófehérke
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • porcukor - 10 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab
    • sütőpor - 1 darab
    • Ráma - 5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 1 kevés
    • liszt - 30 dekagramm

    krem

    • tej - 3 dl
    • liszt - 3 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab

    Tetejére

    • porcukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a Ramát a porcukorral, és a citrom levével és reszelt héjával jól kikeverjük. A 3 kanál lisztet a 3 dl tejjel folyamatos kevergetés mellett pépesre főzzük, majd ha a massza kihült, akkor összekeverjük Ramás krémmel. Megkenjük a felével az első tésztát, majd rá a második tészta, és a krém második fele, és végül a harmadik lap! Tetejét porcukorral szórjuk meg. A tetejére porcukor helyett lehet tenni citromjeget, ami a következő módon készül: 1 tojásfehérjét, 12 dkg porcukorral és ízlés szerinti citromlével kikeverünk (hidegen), és ezt tesszük a harmadik tészta tetejére. Így is nagyon finom, de porcukorral nem olyan citromos.