tejföl | 3 darab |
kakaó | 2 evőkanál |
tojás | 8 egész |
vaníliás cukor | 6 csomag |
porcukor | 24 evőkanál |
étkezési zselatin | 5 dekagramm |
víz | 7 dl |
A vizet felfőzzük a zselatinnal és félre tesszük hűlni. 1 lap: a 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd
beletesszük a vaníliás cukrot, és a felvert tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük, majd beletesszük a 2 dl zselatinos vizet, (ha kihűlt csak akkor), és összekeverjük. Egy nagy tepsibe öntjük, hűtőbe rakjuk dermedni. 2 lap: úgy készül mint az első, csak ebbe teszünk 2 evőkanál kakaót, és ha az első réteg megdermedt, ráöntjük a kakaósat. 3 lap: a tejfölt kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és teszünk bele 2 dl zselatinos vizet, összekeverjük. Ha a kakaós réteg megdermedt ráöntjük. 4 lap: a maradék 1 dl zselatinos vízbe teszünk 1 dl málnaszörpöt, ezt is ráöntjük és hűtőbe tesszük.
Hozzászólások