Hideg zöldséges tésztasaláta
Hideg zöldséges tésztasaláta
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • sárgarépa - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • joghurt - 2 dl
  • kaliforniai paprika - 2 darab
  • lilahagyma - 1 darab
  • zöldborsó - 5 dekagramm
  • kukorica - 5 dekagramm
  • Globus Majonéz - 1 dl
  • kígyóuborka - 10 dekagramm
  • penne tészta - 12 dekagramm
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • póréhagyma csíra - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. Felteszünk forrni egy fazékban vizet.Sózzuk mikor felforrt.Beletesszük a pennét,borsót,kukoricát,kockára vágott répát, és 10 percig főzzük.A tésztának nem szabad szétfőnie mert akkor összetapad és nem lesz gusztusos.Hideg vízzel leöblítjük egy szűrőben, és félretesszük.
  2. A joghurtot,tejfölt,mustárt,majonézt és az apróra vágott friss petrezselymet összekeverjük egy tálban.Hozzátesszük a kockára vágott uborkát,hagymát.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk és hozzákeverjük a kihűlt zöldséges tésztát.
  3. A kaliforniai paprikák tetejét levágjuk,csumáját eltávolítjuk és beletöltjük a salátát. 2 órát pihentetjük a hűtőben. Friss póréhagyma csírával tálaljuk.