Hideg uborkaleves
Hideg uborkaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • uborka - 4 darab
  • tej - 1 darab
  • hagyma - 4 darab
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • kukoricaliszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a Petrezselymes tyúkhúsleves-kockákat 3 pohár lobogó vízben. Vágjuk fel a hagymát és dinszteljük meg olajon.
  2. Öntsük a hagymára a levest. Az uborkákat mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk fel kis kockákra. Főzzük 20 percig.
  3. A kész levest turmixoljuk össze.
  4. A kukoricalisztet keverjük el a tejjel, majd adjuk a leveshez. Forraljuk fel és főzzük kb. 3 percig.
  5. Adjuk hozzá a tejfölt, ízesítsük sóval, borssal, kaporral. Hűtsük le.