víz | 1 liter |
---|---|
fekete bors | 1 csipetnyi |
tojás | 4 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
Knorr Marhahúsleves-kocka | 2 darab |
joghurt | 2 dl |
kapor | 1 csokor |
zöldhagyma | 0.5 csokor |
só | 1 csipetnyi |
kígyóuborka | 1 darab |
sóska | 20 dekagramm |
Hideg sóskaleves uborkával és tojással a Levesek kategóriában
Közben tisztítsuk meg, mossuk meg, majd vágjuk fel a sóskaleveleket.
Forraljunk fel egy lábosban 1 liter vizet és oldjuk fel benne a Marhahúsleves-kockákat.
Adjuk a leveshez a sóskát és főzzük 5 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön.
Főzzük keményre a tojást, majd daraboljuk fel. Míg fő a tojás, a zöldhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra. Hámozzuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel az uborkát. Aprítsuk fel a petrezselymet és kaprot.
A hideg sóskaleveshez adjuk hozzá a fele zöldhagymát, fele uborkát, valamint a fele petrezselymet és kaprot.
Turmixoljuk össze a levest.
Adjuk hozzá a joghurtot. Ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a maradék uborkát, zöldhagymát, petrezselymet és kaprot, valamint a tojást.
Tálaljuk hidegen.