víz | 1.5 liter |
---|---|
tejföl | 100 milliliter |
sárgarépa | 2 darab |
petrezselyemzöld | 0.5 csokor |
cukor | 1 teáskanál |
burgonya | 1 darab |
fehérrépa | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
gerezd fokhagyma | 2 darab |
zeller | 0.5 darab |
bazsalikom | 0.5 csokor |
őrölt feketebors | 1 teáskanál |
érett paradicsom | 1 kilogramm |
szál oregánó | 4 darab |
Hideg paradicsom krémleves a Levesek kategóriában
Mossuk meg a paradicsomot és vagdossuk be a héját a csúcsaiknál. Forrázzuk le és hagyjuk a forró vízben kb. fél percet. Majd szedjük le a héját és daraboljuk föl. A fűszernövényeket és a fokhagymát aprítsuk fel. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
Egy lábosban hevítsünk olíva olajat. Pirítsuk egy picit a fokhagymát, de ne vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Adjuk hozzá a paradicsomot és pároljuk pár percig.
Forraljunk fel egy fazékban 1,5 l vizet, adjuk hozzá a felvágott zöldségeket és a Knorr zöldségleves kockát - főzzük 10 percet. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és főzzük még 10 percet.
A főzés vége előtt vágjuk föl a fűszernövényeket (csak a leveleket használjuk). A levest tegyük félre 10 percre. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot.
Az egészet turmixoljuk össze egy botmixerrel. Ízesítsük borssal, sóval és cukorral ízlés szerint.
Öntsük bele a tejfölt és keverjük el. A kihűlt paradicsomlevest tegyük a hűtőbe és jól lehűtve tálaljuk. Bazsalikommal és petrezselyemzölddel díszítsük tálaláskor.