Feltöltve:

Hideg meggyleves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

magozott meggy50 dekagramm
fahéj rúd1 darab
szegfűbors5 darab
szegfűszeg15 darab
vörösbor0.1 liter
vaníliás cukor3 dekagramm
tejföl1 pohár
cukor4.5 dekagramm
citrom1 darab
liszt2 dekagramm
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

Hideg meggyleves elkészítés 1. lépés képe

1. Tegyük 2 dl hideg vízbe a fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, a lereszelt citroméj 3/4-ét (fehér rész ne kerüljön bele!), a fél citrom levét, egy csipet sót és 1 dkg cukrot. Forraljuk fel és kis lángon főzzük el a felére a folyadékot. Majd szűrjük le.

2. lépés

Hideg meggyleves elkészítés 2. lépés képe

Ezalatt forraljunk fel 1 liter vizet. Adjuk hozzá a meggyet, a cukor többi részét, 1 dkg vaníliás cukrot, a bort és az előbb leszűrt fűszeres redukciót. Főzzük mindössze 3-4 percig. Ezalatt keverjük simára a lisztet kb. fél dl hideg vízben, adjuk hozzá a tejfölt és jól keverjük el.

3. lépés

Hideg meggyleves elkészítés 3. lépés képe

Öntsük a habarást a forró leveshez egy szitán keresztül, folyamatos kevergetés mellett. Kevergetve forraljuk fel és újra forrástól főzzük 3-4 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 5-10 percig.

4. lépés

Hideg meggyleves elkészítés 4. lépés képe

Adjuk hozzá a maradék lereszelt citromhéjat, a maradék 2 dkg vaníliás cukrot. Hűtsük le hűtőben 7-8 fokra. Tálalás előtt kóstoljuk meg, adjunk hozzá cukrot és frissen facsart citromlét ízlés szerint.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem