Feltöltve:

Hideg meggyleves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

tejföl1 darab
cukor4 dekagramm
szegfűbors3 darab
liszt2 dekagramm
vörösbor1 dl
szegfűszeg10 darab
citrom1 darab
fahéj rúd1 darab
vaníliás cukor3 dekagramm
meggy50 dekagramm

Hideg meggyleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tegyük 2 dl hideg vízbe a fahéjat, szegfűszeget, a lereszelt citroméj 3/4-ét (fehér rész ne kerüljön bele!), a fél citrom levét,egy csipet sót és 1 dkg cukrot.

2. lépés

Forraljuk fel és kis lángon főzzük el a felére a folyadékot. Majd szűrjük le. Ezalatt forraljunk fel 1 liter vizet. Adjuk hozzá a meggyet, a cukor többi részét, 1 dkg vaníliás cukrot,a bort és az előbb leszűrt fűszeres redukciót.

3. lépés

Főzzük mindössze 3-4 percig. Ezalatt keverjük simára a lisztet kb. fél dl hideg vízben, adjuk hozzá a tejfölt és jól keverjük el. Adjuk a forró leveshez egy szitán keresztül, vigyázva, hogy szép homogén, sima legyen a levesünk.

4. lépés

Jól keverjük át a levest. Hozzuk újra forrásba keverés közben és főzzük további 3-4 percig. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 5-10 percig. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéj maradék egynegyedét és a maradék 2 dkg vaníliás cukrot. Hűtsük le hűtőben 7-8 fokra. Tálalás előtt kóstoljuk meg, adjunk még hozzá cukrot és frissen facsart citromlét. Tálaljuk lehűtött tányérokban, vagy csészékben. A tetejére tehetünk tejszínhabot és díszíthetjük menta, vagy méhfű levelekkel. Számítsunk rá, hogy egy csészével nem lesz elég, mindenki kérni fog még a levesből.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem