Hideg körteleves kéksajttal
Hideg körteleves kéksajttal
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • tojás - 4 darab
  • bors - 0.5 teáskanál
  • citromlé - 1 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • joghurt - 1 dl
  • zsíros tejszín - 1 dl
  • körte - 0.5 kilogramm
  • szárzeller - 3 darab
  • kéksajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a tojást keményre. Ezalatt hámozzuk meg a körtét, magozzuk ki és vágjuk kockára. A szárzellert tisztítsuk meg az erős rostoktól és vágjuk össze.
  2. Egy lábosban forraljunk 1 l vizet és oldjuk fel benne a Knorr zöldségleves kockákat.
  3. Adjuk hozzá a zellert és a körtét. Főzzük míg megpuhulnak, majd turmixoljuk össze.
  4. Öntsük bele a tejszínt és a joghurtot.
  5. Morzsoljuk szét a kéksajtot - egy részét adjuk a leveshez, a másik részét tegyük félre díszítésnek.
  6. Keverjük a levest, míg elolvad a sajt. Ízesítsük a levest borssal és citromlével. Hűtsük le.Díszítsük petrezselyem zölddel. Tálaljuk morzsolt kéksajttal és egy-egy tojással negyedekbe vágva. Tipp: Körte helyett használhatunk almát is.