Hering mazsolás öntettel
Hering mazsolás öntettel
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 4 darab
  • olaj - 3 darab
  • cukor - 1 teáskanál
  • citrom leve - 1 darab
  • mazsola - 10 dekagramm
  • sózott hering - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a heringeket 3 órára vízbe, legjobb a buborékmentes ásványvíz. Párszor cseréljük le a vizet, ezután szárítsuk meg a halat és daraboljuk fel.
  2. Tegyük a mazsolákat egy tálba, öntsük le forró vízzel, majd 10 perc után szűrőn csepegtessük le őket.
  3. Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk szeletekre, majd olajon dinszteljük üvegesre.
  4. Adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a lecsöpögtetett mazsolát, majd keverjük meg. Pár percig pároljuk és tegyük félre, hogy kihűljön.
  5. Tegyük a heringeket egy tálba, öntsük le a szósszal. Takarjuk le és tegyük a hűtőbe kb. 6 órára.