tojás | 10 darab |
cukor | 70 dekagramm |
darált dió | 40 dekagramm |
darabos dió | 1 marék |
sütőpor | 0.5 csomag |
Ráma | 30 dekagramm |
A tojások fehérjéjét 30 dkg cukorral kemény habbá verjük.
Mikor már kemény a hab, (én úgy szoktam ellenőrizni, hogy felfordítom a tálat és már nem folyik ki ha forgatom, akkor jó), majd belekeverjük a darált diót és a sütőport óvatosan, hogy ne törjön a hab.
Tepsi hátára sütőpapírt teszünk és a massza egy harmadát rákenjük. Ezt még kétszer megismételjük.
A tojássárgákat 30 dkg cukorral kikeverjük, majd gőz fölött, állandóan keverve sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, 30 dkg kikevert vajat vagy sütőmargarint keverünk hozzá.
A lapokat a krémmel megkenjük és egymásra tesszük.
10 dkg cukrot lassú tűzön karamellizálunk és belekeverjük a darabos diót. Sütőpapírra öntjük és hagyjuk kihűlni. Apróra törjük és megszórjuk vele a tésztát.
Nekem segítségem is volt.
...de a végére elfáradt.
Hozzászólások