Héjában sült burgonya füstölt lazaccal töltve
Héjában sült burgonya füstölt lazaccal töltve
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • burgonya - 4 darab
  • gerezd fokhagyma - 1 darab
  • zöldborsó - 10 darab
  • kukorica - 10 dekagramm
  • Globus Majonéz - 5 evőkanál
  • 20 %-os tejföl - 1 darab
  • füstölt lazac - 10 dekagramm
  • sárga kaliforniai paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A megmosott előkészített burgonyát a Knorr Tyúkhúsleves kockával ízesített vízben főzzük kb.20 percig. Hűtsük ki, vágjuk félbe és óvatosan vájjuk ki a belsejét.
  2. Vágjuk kockára a paprikát és zúzzuk finomra a fokhagymát.
  3. Keverjük össze a Globus Majonézt a zúzott fokhagymával,és a tejszínnel, ízlés szerint ízesítsük borssal és sóval, ha szükséges.
  4. Vágjuk csíkokra a füstölt lazacot.
  5. Öntsük össze a zöldborsót a burgonya kivájt belsejével, a főtt kukoricával, a kockára vágott paprikával és a zöldborsóval, és keverjük össze. Majd adjuk hozzá az ízesített majonézt.
  6. Töltsük meg a felezett burgonyákat a töltelékkel, tegyünk rá füstölt lazac csíkokat. Kaporlevéllel dekorálva tálaljuk.