Házikó recept.
A tésztához a cukrot, zsírt, tojást, mézet, tejet és szódabikarbónát gőz felett összefőzöm. Gőzről levéve belekavarom a 60 dkg lisztet, összegyúrom és 3 egyenlő részre osztom.
2 gombócot kinyújtok, és tepsi hátán kisütöm, majd még melegen 3-3 egyenlő részre vágom. A harmadik gombóchoz hozzákeverem a kakaóport és 12 egyforma rudat sodrok belőle (mintha nudlit csinálnánk), és tepsi hátán kisütjük.
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, kihűlés után hozzákeverem a Rámát és porcukrot. Majd elkezdjük összeállítani a házikót.
A 3 egyenlő részre vágott tésztából az egyiket lefektetjük egy tálra, erre kenünk egy kevés krémet, és ráfektetünk 3 kakaós rudat. A rudak tetejére újabb adag krém, arra 2 kakaós rúd, annak tetejére megint krém, majd 1 kakaós rúd. A két oldalát megkenem krémmel, majd hozzáragasztom a maradék 2 lapot, végül olvasztott csokoládéval bevonom. Ugyanezt megismételjük még egyszer így 2 házikót kell kapnunk.