Házikenyér recept.
Ha valaki kenyérsütőben készíti, akkor mindent csak bedobál a gépbe, és kész lesz magától, ha nincs gép, akkor a következőképpen kell elkészíteni. 1 dl langyos, cukros vízben kell elkeverni az élesztőt és félretenni. A többi hozzávalót összeönteni a tálba, majd beletenni az élesztős vizet is, nem baj, ha nincs annyira felfutva. Lágyabb, ragacsosabb tésztát kapunk, de nem kell túllisztezni, csak egy kicsit adjunk pluszba hozzá. Letakarva, meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük. Ha nincs kenyérsütő formánk, kettő kalácsformába is lehet sütni. A formába sütőpapírt teszünk, megfelezzük és beletesszük a kelt tésztát. A sütőt előmelegítjük közepes hőfokra és elkezdjük sütni. Amikor már kezd barnulni a teteje, akkor visszavesszük a sütő hőfokán egy kicsit, hogy a belseje is megsüljön. Nem tudom, hogy légkeveréses sütőben hogyan viselkedik. Amikor szép barna akkor kivesszük, megvárjuk amíg teljesen kihűl és felszeleteljük.