Házias rakott burgonya a Főételek kategóriában
A burgonyát héjában megfőzzük, közben 6 tojást is keményre főzünk. Ha megfőttek leszűrjük őket, meghámozzuk, majd felszeleteljük. A megmaradt 4 tojást a 4 pohár tejföllel egy tálban simára keverjük.
Közben felszeleteljük a löncshúst, lángolt kolbászt.
A tepsit egy kis olajjal közben kikenjük.
Az előkészített hozzávalókat elkezdjük rétegezni a tepsiben. Először egy sor burgonyát rakunk, kicsit megsózzuk, majd ezt egy sor főtt tojás követ, amit szintén óvatosan sózunk. Ezt a két réteget öntjük le a tojásos-tejfölös keverék felével. Folytatjuk a rétegezést. A tojásra egy sor löncs, lángolt kolbász kerül. Így folytatjuk a rétegezést, addig, amíg a hozzávalóink tartanak. Ügyeljünk arra, hogy a burgonyával zárjuk a hozzávalóink rétegezését. Az utolsó sort képező burgonyát nyakon öntjük a tojásos-tejfölös keverék második felével, ami majd szépen lecsurog a többi réteg közé is, és szépen összefogja az ételünket. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, meghinthetjük piros paprikával, így szép pirosra ropogósra sül.