Házias köfte kebab
Házias köfte kebab
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • majonéz - 3 evőkanál
  • vöröshagyma - 2 darab
  • tojás - 1 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • joghurt - 3 evőkanál
  • gerezd fokhagyma - 3 darab
  • Knorr Kebab Paprikás dresszinggel - 1 darab
  • császárzsemle - 1 darab
  • vegyes darált hús - 600 gramm

Elkészítés:

  1. A zsemlét áztassuk be tejbe,majd nyomkodjuk ki. A hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel Adjuk hozzá a darált húshoz a zsemlével és a tojással együtt.
  2. A fokhagymát zúzzuk össze és adjuk a húshoz a Knorr Kebab- fűszerkeverékkel együtt, amelyet a tasak nagyobbik felében találunk.
  3. Alaposan dolgozzuk ki a húsmasszát és formáljunk belőle hosszúkás, vékony fasírtokat.
  4. Tegyük őket felforrósított olajba és süssük körbe szép aranyszínűre.
  5. A tasak kisebbik felében található Knorr Kebab-paprikás mártás alapot keverjük össze majonézzel és joghurttal. Tálaljuk a kebabhoz friss salátával, vékonyra szelt lila hagymával és meleg pitával együtt.