liszt | 30 dekagramm |
---|---|
darált dió, vagy diópótló | 10 pohár |
tojássárgája | 4 darab |
kristálycukor | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
tejföl | 1 pohár |
házi túró | 1 kilogramm |
---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm |
búzadara | 3 dekagramm |
tojásfehérje | 4 darab |
mazsola (elhagyható) | 1 kevés |
Házi túrós lepény a Desszertek kategóriában
Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat, a cukorral, Ramával, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tejföllel, majd pihentetjük kb. 15 percig.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket. A házi túrót, a cukrot, a búzadarát és a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
A tészta felét kinyújtjuk, egy Ramával kikent, lisztezett tepsibe helyezzük és 15 percig elősütjük 190 fokon.
Rátesszük a túrótölteléket és rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, az kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi. A tészta tetejét finoman villával megszurkáljuk, majd kb. 30 perc alatt 190 fokon megsütjük. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.