Feltöltve:

Házi túrós lepény

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt30 dekagramm
darált dió, vagy diópótló10 pohár
tojássárgája4 darab
kristálycukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
tejföl1 pohár

Töltelékhez

házi túró1 kilogramm
kristálycukor20 dekagramm
búzadara3 dekagramm
tojásfehérje4 darab
mazsola (elhagyható)1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat, a cukorral, Ramával, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a tejföllel, majd pihentetjük kb. 15 percig.

  2. 2. lépés

    Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket. A házi túrót, a cukrot, a búzadarát és a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.

  3. 3. lépés

    A tészta felét kinyújtjuk, egy Ramával kikent, lisztezett tepsibe helyezzük és 15 percig elősütjük 190 fokon.

  4. 4. lépés

    Rátesszük a túrótölteléket és rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, az kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi. A tészta tetejét finoman villával megszurkáljuk, majd kb. 30 perc alatt 190 fokon megsütjük. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliás cukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem