Feltöltve:

Házi mignon

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
cukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
liszt15 dekagramm

A töltelékhez

Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

A bevonáshoz

porcukor50 dekagramm
ételszínezék1 kevés
cukorkák1 darab

Házi mignon a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sütőt 180-fokra előmelegítjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a Ramával és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük. Lazán beleforgatjuk a habot, a lisztet óvatos keverés mellett beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe (minimum 25x20 cm méretű legyen) simítjuk, a sütőben 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kivesszük és pihentetjük, majd a kapott piskótát először körbe, majd lapjában félbevágjuk. A krémhez habosra keverjük a Ramát a porcukorral, kivesszük a harmadát és abba belekeverjük a kakaóport. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük a fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk. A mázhoz kikeverjük a porcukrot 6 ek. vízzel. Ha színezni szeretnénk, adagokra osztjuk, és ételfestékkel ízlés szerint megszínezzük. A kapott mázzal bevonjuk a felkockázott süteményeket, pihentetjük, hogy a máz megszilárduljon és tetszőlegesen, változatosan díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem